Dekanımız Prof. Dr. Refik BALAY KTV Ekranlarında Kampüste Bu Hafta programına katıldı.

Fakültemiz Dekanı Sayın Prof. Dr. Refik BALAY 14 Şubat 2017 tarihinde Kırşehir Televizyonunda yayımlanan Kampüste Bu Hafta isimli programın konuğu oldu.

Programda fakültemizden bilgiler veren Sayın BALAY, birimlerimiz, öğrenci sayımız, vizyon ve misyonumuzdan bahsetti. Öğretmenlik mesleğinin kutsallığı ve bir devletin geleceği için öğretmenlerin önemine vurgu yapan BALAY, bu bağlamda fakültemizin kıymetine dikkat çekerek 21. yüzyıl becerileri ve eğitim kurumlarının buna ilişkin vizyonu ve misyonu hakkında bilgi verdi.

Fakültemizin şehir ile işbirliği içerisinde bulunduğu Topluma Hizmet Uygulamaları ve Sosyal Proje gibi derslerimizde bizlere destek olan kurum, kuruluş ve şahıslara teşekkür eden Prof. Dr. Refik BALAY daha çok destek daha çok işbirliğinin ülkenin geleceğine yapılacak yatırım olduğunun gözden kaçmaması gerektiğine vurgu yaptı.

Dekanımız Sayın BALAY, fakültemizin üzerine düşen liderliği yapma konusunda taşın altına elini koymaktan çekinmediğinin altını çizdi. Bu bağlamda Eğitim-Öğretimde Kalite Güvence Sistemi kapsamında öğretmen yetiştirmenin öneminden söz eden Dekanımız Fakültemiz bünyesinde yürütülen "Yeterliğe Dayalı Öğretmen Yetiştirme Modeli" hakkında bilgiler verdi.

Pedagojik Formasyon ile ilgili soruları da yanıtlayan Dekanımız fakültemizin köklü bir geçmişi olduğunu söyleyerek Kırşehir halkı bilsin ki Eğitim Fakültesi kadro bakımından yetkin, geniş ve güçlü bir yapıya sahiptir dedi.

Prof. Dr. Refik BALAY son olarak MEB tarafından hazırlanan ve kamuoyuyla paylaşılan yeni öğretim müfredatlarına ilişkin değişikliğin gerekçesi, taslak öğretim programlarının hangi yeterlikler üzerine bina edildiği ve taslak programlarda özellikle hangi alanlarda ya da konularda değişikliğe gidildiği üzerinde durdu.