Yükseköğretim Kurulu'nun 14.07.1993 tarihli kararıyla, fakülte bünyesinde; Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü: Biyoloji Eğitimi Anabilim Dalı, Fizik Eğitimi Anabilim Dalı, Kimya Eğitimi Anabilim Dalı ve Matematik Eğitimi Anabilim Dalı; Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü: Tarih Eğitimi Anabilim Dalı ve Coğrafya Eğitimi Anabilim Dalı; Türk Dili ve Edebiyatı Eğitimi Bölümü: Türk Dili ve Edebiyatı Eğitimi Anabilim Dalı ve Türkçe Eğitimi Anabilim Dalı (Türkçe Öğretmenliği Programı); Eğitim Bilimleri Bölümü: Eğitimde Psikolojik Hizmetler Anabilim Dalı (Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Programı), kurulmuştur.
Eğitim Bilimleri Bölümü, eğitimin çeşitli alanlarına uzman yetiştirmek, öğretmenlik yapmak isteyen öğrencileri öğretmenlik programı kapsamında yetiştirmektir. Üniversite ya da yüksekokul mezunu olup da öğretmenlik sertifikası almak isteyenler için düzenlenen programlara yardımcı olmak, program düzenlemek ve uygulamak; eğitim araştırmaları yapmak; eğitim-öğretim ile ilgili hususlarda çeşitli kurumlarla işbirliği yapmak amacıyla kurulmuştur. Bölümümüzde yüksek lisans düzeyinde eğitim vermektedir. Lisans düzeyinde sadece Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalına öğrenci alınmaktadır. Anabilim Dalında 4 Doçent, 2 Yardımcı Doçent ve 1 Araştırma Görevlisi olmak üzere toplam 7 öğretim elemanı bulunmaktadır.